top
Centrul Social Calacea

Casa din Calacea am achizitionat-o undeva la mijlocul lui 2003. Atunci cand am cumparat-o era intr-o stare deplorabila. Ne-a convins insa perspectiva pe care o oferea pentru viitor, izvorul din capatul gradinii, fantana de langa intrare, pamantul pe care locuitorii comunei il considerau cel mai bun si nu in ultimul rand intreaga suprafata de teren. Sunt totusi peste 4000 de metri patrati.

Primul lucru pe care a trebuit sa il facem imediat dupa ce am devenit proprietari a fost sa dam jos grajdul vechi a carei parte din spate era cazuta deja. Ploaia macinase deja serios peretii din vaiuga, iar acoperasul era demult o amintire. Ne-am pus pe treaba si in cateva saptamani terenul era deja curatat.

A venit apoi randul casei propriu-zise. O constructie tot din vaiuga cu un hol mic, si trei camarute, o mica bucatarioara... Imi amintesc si acum cand am intrat pentru prima oara in interior erau depozitate cateva unelte agricole, pereti purtau urmele unei vechi zugraveli peste care s-au tras cu rolul niste motive florale. Geamurile mici de abia lasau sa patrunda lumina inauntru, iar in podea soareci isi facusera adevarate retele de drumuri.

 

 

 

 

Era foarte clar pentru toata lumea ca va fi foarte mult de lucru aici. Problema insa nu era cu  forta de munca, ci  cu partea materiala.

Am adus alaturi de noi in acest proiect partenerul din Suedia (Unga Liv), pe dr. Mona Lundt si Hans Goran Bolin care ne-au sprijinit financiar si cu ajutoare umanitare. Primul lucru pe care l-am facut a fost sa consolidam pereti care, dupa cum se si vede nu erau in cea mai buna stare.

 

Apoi am trecut la acoperis, pod si in ultima faza la interioare.

Unde ne găsiți

Generatie Tanara

În caz că doriți să ne vizitați