top
Village of Hope II

Centrul pentru servicii sociale de la Recas este un proiect in parteneriat public-privat. In urma cu mai bine de cinci ani cladirea ne-a fost data dupa ce ani de zile acel imobil nu facea decat sa consume enorme resurse financiare, fara sa functioneze de fapt.
Am ajuns acolo pentru prima oara impreuna cu reprezentantii Ambasadei Americii in Romania. Impreuna am constatat ca afara era vopsit gardul si inauntru era… jale. Eram in fata unei cladiri pentru a carei reconditionare si Statul American a dat bani. Doar ca nu se prea vedea unde au fost utilizati.
Impreuna am decis sa ne implicam. Am adus alaturi de noi chiar un partener american, Bob Gass, care a fost de acord sa refinanteze Centrul din Recas pentru ca acesta sa devina cu adevarat util copiilor nevoiasi.
Incet-incet, in functie de banii pe care ii primim din State si dupa discutii si acceptul finantatorului, schimbam fata centrului. Pana in prezent am reusit sa introducem gazul metan, am facut instalatia de incalzire si am achizitionat centralele termice necesare functionarii incalzirii. Am luat la rand camerele si am turnat sapa, pus parchet, zugravit… Am schimbat toate geamurile, inlocuind vechile ferestre cu termopane. Am refacut din temelie baile, bucataria, corpul de cladire din spate, care statea sa cada…
Pentru un meserias lucrarile descrise mai sus nu sunt putine, trebuie sa va spunem insa ca mai este inca mult de lucru pana Centrul va putea functiona la capacitate maxima.

Post a Comment

Unde ne găsiți

Generatie Tanara

În caz că doriți să ne vizitați