top
Despre noi Conferinta “NO ONE IS FOR SALE” la Sofia

Conferinta “NO ONE IS FOR SALE” la Sofia

Saptamana trecuta colegele noastre, Maria Chiara, Adriana, Francesca, Eugenia, si Mihaela au participat la o conferinta, oragnizata de Sofia. Manifestareaa inceput cu o prezentare generala asupra fenomenului traficului de fiinte umane,a profilului sociologic al victimei traficului si al traficantului. Participantii s-au impartit in doua grupe, fiecare avand ca tema sa gaseasca modalitati de a informa tinerii despre folosirea necorespunzatoare a retelelor de socializare.
Fiecare grup si-a prezentat rezultatele, participantii hotarand sa realizeze un grup pe Facebook. Acesta avand drept scop promovarea activitatii anti-trafic, oferirea datelor de contact ale organizatiilor angajate in asistenta victimelor, ale ambasadelor, politiei si a altor institutii implicate in activitatea de prevenire si protectie a victimelor traficului de fiinte umane.
Cea de-a doua parte a conferintei a fost deschisa de Rosanka de la Fundatia Nadja Center (Bulgaria), care a prezentat legislatia bulgara cu privire la traficul de persoane, in ce masura legislatia bulgara coincide cu cea europeana privind pedepsirea traficantilor. S-a fost discutat despre modalitatea de prevenire a traficului in Bulgaria ca tara de origine, tranzit si destinatie a traficului de fiinte umane, pe internet, despre factorii comportamentali care determina gradul de risc a unei potentiale victime…
Ultima parte a conferintei a fost consacrata discutiilor cu privire la modul in care putem utiliza mass-media in prevenirea traficului de persoane.

Post a Comment

Unde ne găsiți

Generatie Tanara

În caz că doriți să ne vizitați