top
Despre noi Precizari pe care le consideram necesare

Precizari pe care le consideram necesare

Dimineata devreme, atunci cand am deschis televizorul primul lucru care ne-a lovit a fost stirea cu “descinderile mascatilor in Centrul de refugiati in regim de urgenta din Timisoara pentru prinderea hotilor din apartamente”. Am crezut ca nu aud bine. Apoi mi-am dat seama ca avem de a face din nou cu rezultatul unei comunicari deficitare, ca sa nu zic proaste a insititutiilor implicare in eveniment.
Noi insa, aici, dorim sa facem cateva precizari pe care le consideram necesare.
1. In primul rand in Centrul de refugiati in regim de urgenta sunt gazduite doua categorii de cetatenii straini. Prima, refugiati sub mandat UNHCR si de a caror parcurs pe teritoriul Romaniei suntem responsabili, iar cea de a doua categorie solicitanti de azil din diferite colturi ale lumii, de care din nefericire pana la urma nu raspunde nimeni!
2. Refugiatii, desi ajung in Romania in urma unor verificari foarte stricte nu ies niciodata in oras fara insotitori din partea GTR. Solicitantii de azil insa, imediat ce isi declara o identitate (corecta sau nu) primesc o legitimatie si se pot plimba liberi pe unde vor muschii lor, fara sa ii intrebe nimeni de sanatate.
3. Refugiatii de care ne ocupam nu stau in Romania mai mult de sase luni, in schimb solicitantii de azil pot salaslui pe teritoriul national si ani de zile si asta si datorita justitiei care nu le stabileste regimul.
4. Inca de acum cateva luni am atras atentia asupra riscului ca solicitantii de azil sa inceapa sa comita infractiuni pe teritoriul Romaniei, mai cu seama ca o mare parte dintre acestia sunt nu doar lipsiti de bani, ci mai sunt si consumatori de droguri tari. Multi dependenti. Era normal sa se ajunga la infractiuni si, sincer, putem fi bucurosi ca nu au fost mai grave.

Am tinut sa facem aceste precizari pentru o corecta informare. Si va raspundem cu placere la intrebari daca mai exista neclaritati.

Post a Comment

Unde ne găsiți

Generatie Tanara

În caz că doriți să ne vizitați