Conferinta “NO ONE IS FOR SALE” la Sofia

Saptamana trecuta colegele noastre, Maria Chiara, Adriana, Francesca, Eugenia, si Mihaela au participat la o conferinta, oragnizata de Sofia. Manifestareaa inceput cu o prezentare generala asupra fenomenului traficului de fiinte umane,a profilului sociologic al victimei traficului si al traficantului. Participantii s-au impartit in doua grupe, fiecare avand ca tema sa gaseasca modalitati de a informa tinerii despre folosirea necorespunzatoare a retelelor de socializare.
Fiecare grup si-a prezentat rezultatele, participantii hotarand sa realizeze un grup pe Facebook. Acesta avand drept scop promovarea activitatii anti-trafic, oferirea datelor de contact ale organizatiilor angajate in asistenta victimelor, ale ambasadelor, politiei si a altor institutii implicate in activitatea de prevenire si protectie a victimelor traficului de fiinte umane.
Cea de-a doua parte a conferintei a fost deschisa de Rosanka de la Fundatia Nadja Center (Bulgaria), care a prezentat legislatia bulgara cu privire la traficul de persoane, in ce masura legislatia bulgara coincide cu cea europeana privind pedepsirea traficantilor. S-a fost discutat despre modalitatea de prevenire a traficului in Bulgaria ca tara de origine, tranzit si destinatie a traficului de fiinte umane, pe internet, despre factorii comportamentali care determina gradul de risc a unei potentiale victime…
Ultima parte a conferintei a fost consacrata discutiilor cu privire la modul in care putem utiliza mass-media in prevenirea traficului de persoane.

Lasati un raspuns

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*